STAVNI SISTEMI

Kot igralec športnih stav, ste zagotovo že zasledili pojem stavni sistemi. Stavni sistemi omogočajo igralcu, da, za razliko od osnovne stave, sam kombinira več različnih vrst športnih stav hkrati. Tako postane igranje športnih stav zanimivejše.

Za vas smo preverili in izbrali nekaj najbolj dobičkonosnih stavnih sistemov:

“točen rezultat” in “polčas(HT) / konec (FT)”

Točen rezultat

Preden sestavimo stavni sistem, omenimo statističen podatek, kateri povdarja, da se tekme z zmago domačinov navadno končajo z rezultatom 1:0, 2:0 in 2:1. Ta podatek vzamimo kot vodilo, katero nam bo v nadaljevanju koristilo pri sestavljanju sistema. Za te statistično podkrepljene rezultate lahko pričakujemo naslednje kvote:

@7,0 za točen rezultat 1-0,
@8,0 za točen rezultat 2-0 in
@9,0 za točen rezultat 2-1.

Nadalje bomo predstavili sistem “točen rezultat” na primeru dveh tekem, pri katerih veljajo domačini za zmagovalca tekme:

Barcelona – Real Madrid  1-0, 2-0, 2-1

Chelsea – Manchester United  1-0, 2-0, 2-1

Sestavimo 6 enojnih stav (single), z vložkom 11 enot in 9 stav na dva dogodka (double), z vložkom 2 enot. Tako lahko dobimo pri našem vložku 84 enot naslednje:
za pravilno napovedan samo 1 točen rezultat: dobimo vrnjenih med 77 in 99 enotami;
za pravilno napovedana 2 točna rezultata: dobimo vrnjenih med 252 in 360 enotami.

Polčas (HT) / konec (FT)

Tudi pri tem stavnem sistemu si bomo pri sestavljanju pomagali z statističnimi podatki, kateri so se izkazali za zelo koristne napotke. Statistično gledano, se polovica vseh igranih tekem konča ob polčasu z neodločenim rezultatom in ob koncu tekme z zmago domačinov.
Kot vemo, je pri sistemu “polčas (HT)/konec(FT)” možnih 9 različnih izidov, pri čemer nam izid “neodločeno/zmaga domačina” oz. HT/FT X/1 pri ponujeni kvoti @5,0 omogoča dobičkonosno stavo.

Za lažjo predstavo, vzamimo naslednji primer:

Izberimo 4 tekme, za katere nam online stavnice ponujajo kvote, ki znašajo med @1,50 in @2,0. S pomočjo permutacij,pri tem ne pozabimo na tabelo permutacij, katera je omenjena na naši strani in sestavimo naslednje stave:
4 singel stave z vložkom 20 enot, 6 double stav z vložkom 15 enot na vsako stavo, 4 treble stav z vložkom 10 enot na vsakko stavo in dodaten stavni listek z 4 tekmami in z vložkom 5 enot na vsako tekmo.

Tako lahko dobimo pri našem vložku 215 enot naslednje:

za pravilno napovedano 1 tekmo: skoraj polovica vložka je povrnjena;
za pravilno napovedani 2 tekmi: dobimo 575 enot;
za pravilno napovedane 3 tekme: dobimo 2675 enot;
za pravilno napovedane 4 tekme: dobimo 10775 enot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (4 votes cast)
STAVNI SISTEMI, 3.5 out of 5 based on 4 ratings